Khamis, 17 Februari 2011

FRUITY CHEEZY CAKE...




Tempahan dari Azi Palong 6..Tq Azi..




Ni pulak kek besday khas tuk diri sya sendiri..nasib baik sempat jgk rasa sb kek ni buat mse kendiri adik..abis licin orang ramai serbu tuk makan kek ni..

Untuk pengetahuan kek ni memang sedap, filling cheese bersama fresh cream dan buah-buahan koktel..Rugi sesiapa tidak merasa kenikmatan kek ini..yuummm yuummm...hehehe...

Selasa, 15 Februari 2011

CHOCOLATE BAR

Assalamualaikum... Selain tempahan pelbagai jenis kek, Ajue De Cakes juga sedia menerima tempahan Chocolate Bar...

Chocolate Bar ini sesuai dijadikan sebagai hantaran pada Hari Pertunangan, Perkahwinan atau hadiah / cenderahati pada Hari Guru / Hari Lahir..Rasanye memang enak dan sedap..Bahan-bahan yang terdapat dalam chocolate bar ini adalah Marsmallow, Badam, Walnut, Kismis dan sebagainya sebagai penyedap rasa coklat ini...


Chocolate Bar 


Chocolate Bar Selepas Dipotong


Chocolate Bar ini dijadikan sebagai Hantaran Perkahwinan



Sesiapa yang berminat sila buat tempahan dengan sms/call/email.



CHOCOLATE CAKE BANANA

Assalamualaikum, untuk makluman semua...Banana Chocolate Cake ni bukan kek pisang ye tapi filling kat dalam je letak slice pisang bersama filling fresh cream dan kek span coklat.. Rasenye memang sedap..


Oder dari Ct Aishah, Juru Penang.. 
Masa ni kebetulan sye blik bercuti CNY 2011 di Kg Pantai Kamlon, Kepala Batas. 



Tempahan dari Azi Palong 6, untuk sambutan hari lahir anak Azi dan anak pengasuh. Last minit jgk dia gtau ni,.nasib baik sempat jgk buat..



Yang ni pula untuk anak sedara pada hari perkahwinan adik saye pada 11.12.2011.



RED VELVET CREAM CHEESE


Salam semua, Kek Red Velvet ni firstime saya buat khas untuk besday mak yang jatuh pada 28.12 pada hari perkahwinan adik saya pada 11.12.2010.

 Sebenarnya kmi wat sambutan besday beramai2 yang mna jatuh pada bulan Disember, termasuk la saye sendiri. 2hari sebelum kenduri saye telah bertungkus lumus untuk menyiapkan 4biji kek ( chocolate moist + buttercream tuk wedding adik, fruity cheezy cake tuk sye sndiri, banana chocolate cake tuk anak sedara & red velvet tuk my mom) dan cupcake untuk wedding cake adik serta 4biji kek lagi ditempah khas dari sepupu tuk besday ameena, k.yong, dania dan tasya (semua anak sedara). Diorag nk sye yang buat tp memang dah tak sempat dah nk buat..hihihi



Sebenarnya tak terpikir pun nk buat kek red velvet ni sb saye memang tak pernah buat pn kecuali pop cake ade jgk buat tp kek camni tak pernah try lagi. Pikir punya pikir nk buat kek ape untuk mak ni, last2 tgk resepi dalam buku Cake Boss & bahan semua ade terus je buat dan hasilnya memang memuaskan....




Tiba pada masa tuk potong kek beramai2, nasib baik le sempat sye simpan separuh kek red velvet ni kalau tak, tak dapat rase le keenakkan kek ni...Ramai orang memuji, kek ni memang sedap....

Kek-kek yang lain semua memang licin, ramai pulak yang minat. Ingatkan 8biji kek ni tak abis tp luar jangkaan semua skali licin sampai pengantin dan tuan punya kek pun tak sempat nk makan..Nasib baik le sye ade jgk simpan sikit kek red velvet ni kalau tak kempunan le...hehe

Tapi ape2 pn kek red velvet ni memang sedap le...rugi sesiapa yang tak tempah...

Tempahan dibuka, sila sms @ call @ email untuk membuat tempahan.

Ahad, 13 Februari 2011

OREO CHEESE CAKE

Oreo Cheese Cake (OCC) - Chill adalah tempahan yang paling laris di Ajue De Cakes.. Kebanyakan saye akan menerima respon yg baik dan berpuas hati dengan tempahan yang dibuat.. Alhamdulillah...


Oreo Cheese Cake (OCC) with Fresh Cream - Oder dari Shabudin 11.02.2010. Last minit dia gtau nak oder kek, 6.30 ptg oder pukul 10mlm nk ambil..Nasib baik sempat jgk siapkan kek ni sebab OCC kek yang paling senang nk buat dan paling diminati ramai.


OCC ini oder dari kawan abg ipar, Rompin N.9 untuk hari lahir suaminya (IZAM)  pada 06.02.2011. 


OCC chill ini oder dari Azimah, Palong 6 untuk hari lahir anaknye..