Selasa, 15 Februari 2011

RED VELVET CREAM CHEESE


Salam semua, Kek Red Velvet ni firstime saya buat khas untuk besday mak yang jatuh pada 28.12 pada hari perkahwinan adik saya pada 11.12.2010.

 Sebenarnya kmi wat sambutan besday beramai2 yang mna jatuh pada bulan Disember, termasuk la saye sendiri. 2hari sebelum kenduri saye telah bertungkus lumus untuk menyiapkan 4biji kek ( chocolate moist + buttercream tuk wedding adik, fruity cheezy cake tuk sye sndiri, banana chocolate cake tuk anak sedara & red velvet tuk my mom) dan cupcake untuk wedding cake adik serta 4biji kek lagi ditempah khas dari sepupu tuk besday ameena, k.yong, dania dan tasya (semua anak sedara). Diorag nk sye yang buat tp memang dah tak sempat dah nk buat..hihihi



Sebenarnya tak terpikir pun nk buat kek red velvet ni sb saye memang tak pernah buat pn kecuali pop cake ade jgk buat tp kek camni tak pernah try lagi. Pikir punya pikir nk buat kek ape untuk mak ni, last2 tgk resepi dalam buku Cake Boss & bahan semua ade terus je buat dan hasilnya memang memuaskan....




Tiba pada masa tuk potong kek beramai2, nasib baik le sempat sye simpan separuh kek red velvet ni kalau tak, tak dapat rase le keenakkan kek ni...Ramai orang memuji, kek ni memang sedap....

Kek-kek yang lain semua memang licin, ramai pulak yang minat. Ingatkan 8biji kek ni tak abis tp luar jangkaan semua skali licin sampai pengantin dan tuan punya kek pun tak sempat nk makan..Nasib baik le sye ade jgk simpan sikit kek red velvet ni kalau tak kempunan le...hehe

Tapi ape2 pn kek red velvet ni memang sedap le...rugi sesiapa yang tak tempah...

Tempahan dibuka, sila sms @ call @ email untuk membuat tempahan.

Tiada ulasan:

Catat Ulasan