Selasa, 29 Mac 2011

SAMBUTAN HARI LAHIR MY LOVELY DAUGHTER ..

Memandangkan mama toke kek, sya buatkan 2biji kek untuk besday anak kesayangan saya Nur Auni Batrisyia genap 2thn yang lahir pada 20.03.2009 jam 3.33pm. Sekejap je dh masuk 2thn, rase macam baru je..

Inilah hasilnye...





Kek Span Strawberry + Jem Strawberry + Edible image gambar my baby...dari baru lahir hingga le umur 2thn...








Kek Yang kedua Carrot Walnut Cream Cheese...




Sambutan hari lahir dibuat di rumah atoknye...di Felda Sg Kemahal, Pahang...






Suka auni dapat 2biji kek..bila suruh potong kek tak nak..pegang je pisau 2..hehe..



CHOCOLATE INDULGENT CAKE

TEMPAHAN DARI CIKGU FARIDAH, SK BUKIT JALOR


Sambutan Hari lahir Anaknye yang sulong, Sofia ke 6thn 
di Taska Tabika Kemas Bukit Jalor..


Kek Chocolate Indulgent + Edible Image Cartoon + Biskut Manchini
1.9kg..



Choc Cheese cupcake 40biji..


Memandangkan kanak-kanak tadika ade 31 org cikgu faridah menempah cupcake untuk doberi seorang sebiji..


Untuk Tempahan sila hubungi no hp 0133227129 / layari fb ajuea nie's...

Jumaat, 18 Mac 2011

RED VELVET CREAM CHEESE LAGI

Ni Kali ke 3 buat Kek Red Velvet..Alhamdulillah Menjadi jugak..Rasanye pun sedap sangat..
Sebenarnya saya buat untuk tempahan kek perkahwinan Pn Halimah, lebih pulak sebiji, buat makan2 je..
Dah lame tak buat, kali ni memang menjadi..









Untuk tempahan sila sms / call ke 0133227129 

Jangan melepaskan peluang untuk merasai kenikmatan kek Red Velvet ni...Memang sedap sangat...


Tempahan Kek Hari Lahir


Tempahan dari Maria, Menantu Pengerusi GPW Bukit Jalor, Pn Halimah Sabtu pada 18.03.2011..
Maria menempah 2biji kek..



Oreo Cheese Cake + Fresh Cream
Edible Image Cartoon






Chocolate Banana Cake + Chocolate Ganache+
Edible Image & Fresh Cream 


Selamat Hari Lahir Farah & Hisyam..


TEMPAHAN KEK PERKAHWINAN LAGI

Tempahan dari Pengerusi GPW Bukit Jalor untuk perkahwinan anaknya..
19.03.2011..

Selamat Pengantin Baru 
''PUSPANOREEN & SHAM""

Tema Warna Biru..





Red Velvet Cake Frosting Creamcheese
Gumpaste Blue
Fondant 




 

Carrot Walnut Creamcheese Filling Cream Cheese 
Frosting Buttercream 



Top : Red Velvet Cake 7"
Bottom : Carrot Walnut Cake 9"





Rabu, 16 Mac 2011

Super Simple ABCs Phonics Fun: J-R

Super Simple ABCs Phonics Fun: A - I




Belajar ABC ni sebenarnye untuk anak sye..hehe..tp best pulak saje2 masukan dlm blog ni untuk sesiapa ade anak bleh le same2 blajar juga ABC ni dengan cara yang betul..

Sabtu, 12 Mac 2011

TEMPAHAN KEK PERKAHWINAN

Selesai sudah mendeco kek yang ditempah dari Shila untuk perkahwinan abangnye ahad ni (13/03/2011) Selamat pengantin baru Hasri & Nurra...Terima kasih shila krna oder kek dari Ajue De Cakes...

Shila nk kek coklat moist & deconya buttercream..tema bunga warna merah..

Dan inilah hasilnye....Harap shila & keluarga berpuas hati...









''Selamat Pengantin Baru Hasri & Nurra"



Tempahan dibuka kepada sesiapa yang berminat. Tempahan hendaklah dibuat seminggu / 2minggu awal supaya tidak berlaku kesulitan kepada tempahan.





Untuk membuat tempahan : - 


Sila sms / call (0133227129) / email (jueliea_81@yahoo.com) / inbox ke fb Ajuea Nie's (Ajue De Cakes)





Selasa, 8 Mac 2011

OREO CHEESE CAKE LAGI LAGI...


Tempahan dari Shila untuk hari lahir anaknya (Qayyum) dan anak sedaranya amoi.. Walaupun shila telah pun sambut besday anknya tapi dia tetap oder juga itupun last minit.




Sebelum hias sepenuhnya...Shila nak hiasan camni...rujukan dari fb lynn hassan..maaf ye kak lynn, tetapi ada sedikit kelainan dari yang asal(kak lynn)..




Inilah hasilnya....

Komen yang saya terima "Kak, memang tiptop kek kak jue.sedap...'' 
Alhamdullilah lega rasenye bila kek yg kita buat ni orang berpuas hati...


Tq shila for support me... 

APAM POLKA DOT DOT

Sedia menerima tempahan Apam Polka Dot Dot untuk jamuan majlis2 seperti mesyuarat persatuan, majlis perkahwinan dan sebagainya...,


Boleh pilih filling yang anda minati seperti filling kiwi, strawbery, oren, kaya, coklat dan bluebery..




100 biji RM 30.00 ( saiz cup almond london)



Sesiapa berminat sila hubungi dengan sms/call ke 0133227129 atau email ke jueliea_81@yahoo.com atau fb ajuea nie's 



CARROT WALNUT CHEESE & FONDANT

Assalamualaikum..Terima kasih kerana melayari blog saya...


Sibuk dgn keje dan tugasan harian, tak sempat saya nk update blog..Baru2 ni pulak sibuk dengan pernikahan abang ipar (Azam) pada 5 Mac 2011 di Kuantan, Pahang..


Saya diminta untuk membuat sebiji kek hantaran dan kek yang sedap..Fikir punya fikir kek ape dan filling ape la yang yang sesuai tuk hantaran ni, sampailah 3hari sebelum harinye sya terfikir lebih baik buat kek carrot walnut & topping fondant je..sb fondant ni tahan lme memandangkan perjalanan ke kuantan 3jam lebih..


Apabila selesai semua tugas harian, jam 8.30mlm mula lah saya mulakan operasi mengadun kek dan siap membakar jam 10.00mlm..berhenti sekejap untuk tidurkan anak...hehehe biase ank sye tido kul 9 mlm tp ni lebih time plak..sb dia pun sibuk tolong putar kek jgk..


Kul 12mlm mula sambung tuk menghias kek..mula nya nk buat hiasan guna buttercream je.. tp ade sedikit kesilapan terpaksa uli fondant dan siap juga akhirnya jam 4.30 pagi..




DAN INILAH HASILNYA....ALHAMDULILLAH...











Sesiapa berminat bolehlah buat tempahan dengan sms/call/email seperti no hp dan alamat di sebelah....