Selasa, 8 Mac 2011

CARROT WALNUT CHEESE & FONDANT

Assalamualaikum..Terima kasih kerana melayari blog saya...


Sibuk dgn keje dan tugasan harian, tak sempat saya nk update blog..Baru2 ni pulak sibuk dengan pernikahan abang ipar (Azam) pada 5 Mac 2011 di Kuantan, Pahang..


Saya diminta untuk membuat sebiji kek hantaran dan kek yang sedap..Fikir punya fikir kek ape dan filling ape la yang yang sesuai tuk hantaran ni, sampailah 3hari sebelum harinye sya terfikir lebih baik buat kek carrot walnut & topping fondant je..sb fondant ni tahan lme memandangkan perjalanan ke kuantan 3jam lebih..


Apabila selesai semua tugas harian, jam 8.30mlm mula lah saya mulakan operasi mengadun kek dan siap membakar jam 10.00mlm..berhenti sekejap untuk tidurkan anak...hehehe biase ank sye tido kul 9 mlm tp ni lebih time plak..sb dia pun sibuk tolong putar kek jgk..


Kul 12mlm mula sambung tuk menghias kek..mula nya nk buat hiasan guna buttercream je.. tp ade sedikit kesilapan terpaksa uli fondant dan siap juga akhirnya jam 4.30 pagi..
DAN INILAH HASILNYA....ALHAMDULILLAH...Sesiapa berminat bolehlah buat tempahan dengan sms/call/email seperti no hp dan alamat di sebelah....

Tiada ulasan:

Catat Ulasan